Wandelen rond de Molenplas

Deze mooie wandeling start aan de Hompesche Molen in Stevensweert en maakt deel uit van RivierPark Maasvallei. De lange afstandswandeling van RivierPark Maasvallei is in 2021 verkozen tot de ‘Beste wandelroute van de Benelux’. Zeker de moeite om de Maasvallei een bezoekje te brengen.

Aan het begin van de route heb je een uitkijkpunt waar je een panoramisch uitzicht over de hele plas hebt. Een wandelroute van 5,8 kilometer brengt je helemaal rond de Molenplas.

In de lente staan er veel verschillende bloemen langs de wandelpaden, een mooi extraatje tijdens de wandeling. Als je een dierenliefhebber bent, is de Molenpas zeker een aanrader. Op de Molenplas vertoeven vele vogels en eenden die je op het vogeluitkijkpunt kan bezichtigen. Dus als je een verrekijker hebt, zeker meenemen! Tijdens de wandeling kom je ook konikpaarden en gallowayrunderen tegen.  

De leuke stapstenen over het water maken de wandeling net wat leuker! Opgelet, met zwaar regenweer kunnen de stapstenen onder water liggen. Omwille van deze stapstenen is deze wandeling niet buggy- en rolstoelproef. Wij hebben onze buggy over het water moeten dragen!

Om de wandeling af te sluiten met een hapje en drankje kan je terecht bij de Hompesche Molen. Ondertussen kunnen de kinderen zich uitleven op de natuurspeeltuin. De brasserie is gelegen aan het startpunt.

Praktisch

  • Startpunt: Molendijk 6, 6107 AA Stevensweert, Nederland
  • Parking: gratis
  • Wandelroute: 5,8km
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Te zien op de route: water, stapstenen over het water, vogeluitkijkpunt, konikpaarden & gallowayrunderen
  • Buggy’s & rolstoelen: niet geschikt omwille van de stapstenen  
  • Honden: toegelaten aan de leiband
  • Horeca: https://hompesche-molen.nl

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Foto Laura

Welkom bij Explauradise

Ik ben Laura, een 31 jarige leerkracht uit Limburg, België. Welkom op de pagina van Explauradise, dit is een samenstelling van Explore Laura’s Paradise. Met mijn instagram en blog wil ik mensen inspireren om naar buiten te gaan.
 
Sinds 2017 gebruik in Instagram en Facebook als persoonlijk fotoalbum, al snel kreeg ik meer volgers en stilletjes aan vond ik het leuker en leuker om al mijn foto’s met jullie te delen! Nu heb ik ook mijn eigen blog om al mijn avonturen wat uitgebreider neer te schrijven.