Wandelen in Kessenich

De Maas vormt een 40 kilometer lange grens tussen België en Nederland. De rivier en de vele waterplassen die gevormd zijn rondom de Maas vormen vaak het middelpunt van de mooie wandelingen in de Maasvallei. Het natuurgebied heeft heel wat moois te bieden qua natuur en is zeer gevarieerd. Tijdens de wandelingen kom je bossen, weides, heuvels, rivierarmen, waterplassen en nog veel meer tegen.

De lange afstandswandeling van RivierPark Maasvallei is in 2021 verkozen tot de ‘Beste wandelroute van de Benelux’. Zeker de moeite om de Maasvallei een bezoekje te brengen.

Je start de wandeling in natuurgebied ’t Vijverbroek, ook wel gekend als ‘de Drie Eigen’, dat centraal tussen de drie gemeenten Kessenich, Thorn en Ittervoort ligt. Vandaar de naam ‘de Drie Eigen’. Na enkele kilometers door bos en weilanden kom je in het kleine dorpje Thorn. Het is een gezellig stadje met mooie straatjes, ideaal om te pauzeren. Een leuke afwisseling met de natuur.

Tijdens de wandeling maak je ook kennis met het prachtige natuurgebied Koningssteen-Kollegreend. Koningssteen was ooit een grindeiland, maar ondertussen omgetoverd tot een prachtig natuurlandschap. Ik las dat het wandelgebied werd geschapen door de Maas en mens. Leuk toch?!

De groene route van 6,3km is volgens ‘Wandelen in Limburg’ buggyproof. Ik heb deze zelf nog niet getest.

Spot je graag dieren tijdens het wandelen? Dan is de rode route (11,9km) zeker iets voor jou! Je hebt kans om Konikpaarden en Galloways te spotten. Ook zijn de enorme waterplassen een trekpleisters voor een divers aantal vogels, eenden en zwanen. En last but not least, op het kruispunt van de Koningssteen en Kollegreend kun je een extra lusje doen om bevers te spotten.

Let op! Bij aanhoudende regen kan de rode route onder water staan.

Praktisch

  • Startpunt: venlosesteenweg 403, Kinrooi  (parking 3)
  • Parking: gratis
  • Wandelroutes: 6,3km – 7,2km – 11,9km 
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Te zien op de route: weilanden, bossen, gezellig dorpje, waterplassen, vlonderpaden, vogelkijkhut, Konikpaarden, Galloways, bevers…
  • Buggy’s: 6,3km buggyproof
  • Rolstoelen: niet geschikt voor rolstoelgebruikers
  • Honden: toegelaten aan de leiband
  • Horeca: aan het startpunt & in het stadje Thorn

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Foto Laura

Welkom bij Explauradise

Ik ben Laura, een 31 jarige leerkracht uit Limburg, België. Welkom op de pagina van Explauradise, dit is een samenstelling van Explore Laura’s Paradise. Met mijn instagram en blog wil ik mensen inspireren om naar buiten te gaan.
 
Sinds 2017 gebruik in Instagram en Facebook als persoonlijk fotoalbum, al snel kreeg ik meer volgers en stilletjes aan vond ik het leuker en leuker om al mijn foto’s met jullie te delen! Nu heb ik ook mijn eigen blog om al mijn avonturen wat uitgebreider neer te schrijven.