Wandelen in de vallei van de Kikbeekbron

Het nationaal Park Hoge Kempen ligt in het mooie Belgische Limburg. Het is een uitgestrekt natuurgebied met afwisselende natuur: loof- en dennenbossen, paarse heide, duinen, grote waterplassen van grind- en zandwinning. Naast deze afwisselende natuur vind je in het Nationaal Park Hoge Kempen ook verschillende heuvels met panoramische uitzichten.

Het Nationaal Park Hoge Kempen strekt zicht uit over de gemeenten As, Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Zutendaal. In deze blog krijg je wat meer informatie over de Kikbeekbronvallei in Maasmechelen.

De Kikbeekbron bestaat voornamelijk uit heide en akkers rondom een oude grind- en zandgroeve. De grind- en zandgroeve geeft langs alle kanten een spectaculair uitzicht. Op de heide staan enkele Noorse fjordenpaarden die in half-wilde toestand leven. De paarden kom je voornamelijk op de groene route (2,6km) tegen.

Vanaf de startplaats neem je de bruine verbindingsroute (x), deze gaat naar de groene en blauwe route. De bruine route splits op een gegeven moment, hier niet onder de brug doorgaan.

Praktisch

  • Startpunt: kikmolenstraat 3, 3630 Maasmechelen (= Camping Kikmolen)
  • Parking: gratis
  • Wandelroutes: 2,6km – 4,6km + 2km verbindingsroute
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Te zien op de route: heide en akkers, water, panoramische uitzichten
  • Buggy’s & rolstoelen: niet geschikt omwille van kleine padjes en dikke stenen
  • Honden: niet toegelaten
  • Horeca: Kikmolen / Aen’t Venne

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Foto Laura

Welkom bij Explauradise

Ik ben Laura, een 31 jarige leerkracht uit Limburg, België. Welkom op de pagina van Explauradise, dit is een samenstelling van Explore Laura’s Paradise. Met mijn instagram en blog wil ik mensen inspireren om naar buiten te gaan.
 
Sinds 2017 gebruik in Instagram en Facebook als persoonlijk fotoalbum, al snel kreeg ik meer volgers en stilletjes aan vond ik het leuker en leuker om al mijn foto’s met jullie te delen! Nu heb ik ook mijn eigen blog om al mijn avonturen wat uitgebreider neer te schrijven.