Overnachten in de Vlaamse Ardennen

Slapen

We worden met open armen ontvangen door gastvrouw Anja van B&B Dhofstede. Dhofstede is een charmante Bed & Breakfast in het hart van de Vlaamse Ardennen, Oudenaarde.

Het is heerlijk ontwaken in de mooie landelijke vierkantshoeve, waar we op zaterdag verwend worden met een uitgebreid ontbijt. Anja maakt haar eigen brood en confituur, de verse aardbeien uit eigen tuin zijn de kers op de taart.

Wandelen in de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen staat bekend voor zijn prachtige natuur met vele wandel- en fietsroutes. Hier zijn enkele wandelingen die ik gedaan heb.

  1. Het is zeker aan te raden om een wandeling te maken tussen de velden. Dit is geen uitgestippelde wandelroute, maar een spontane wandeling vanuit je verblijfplaats, voor het ontbijt of na het avondeten. Ideaal om tot rust te komen.
  2. Bij café ‘De oude Schelde’ kan je een stukje wandelen langs de scheldearm Visserij.
  3. De stadswandelroute in Oudenaarde is een stadswandeling van 3,5 km en hier kom je langs verschillende bezienswaardigheden zoals het Begijnhof, het Zwartzusterklooster en Refuge abdij van Ename.
  4. In het Koppenbergbos heb je twee uitgestippelde wandelroutes (3,5 km & 5,2 km). Je beklimt de legendarische kasseiheuvel van de Ronde van Vlaanderen, met bovenop het mooie Koppenbergbos.
  5. De wandelroute Z+ is een wandelroute waar dat je tijdens de wandeling kan ‘zitten met een plus’. Dit zijn plekjes waar je op een toffe manier kan genieten van het uitzicht. De wandelroute staat aangegeven met de knooppuntbewegwijzering (bruin-witte plaatjes). De wandeling start bij de kerk van Kerkem. Knooppunten: 47 – 72 – 83 – 84 – 44 – 45 – 44 – 43 – 42 – 41 – 47

Hup met de geit!

We huren een 2pk-tje bij 2CV&CO in Oudenaarde. Met ons bolletjes geitje rijden we aan de hand van een roadbook door het prachtige landschap met velden vol koren, maïs, aardappelen en bieten. Het roadbook bestaat uit foto’s, vragen en instructies om de weg uit te stippelen. Dat je hier en daar eens een straatje voorbij rijdt en moet terugdraaien op de weg maakt deel uit van de ervaring. We stoppen regelmatig om te genieten van de natuur en mooie uitzichten. Een unieke ervaring om niet te vergeten.

Balanceren kan je leren

Op zondag zoeken we het avontuur op en ontdekken we het moerasparcours bij The Outsider. We balanceren over balken, stappen over paaltjes, touwen en brugjes. De eerste delen voelen we ons wat onzeker en wiebelig, maar naarmate we verder op het parcours komen lukt het beter en beter. Het is een evenwichtsoefening van ongeveer een uurtje.

Tip: vergeet zeker geen reserve schoenen en kleding mee te nemen. Je schoenen worden sowieso nat en als je je evenwicht verliest, val je er misschien in. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Voor ontbijt & lunch

Bij BOEF in Oudenaarde is het heerlijk vertroeven in een Scandinavisch interieur, helemaal mijn stijl. We eten hier een 4uurtje, maar je kan er perfect ontbijten of lunchen. Wat stond er op ons menu? American pancakes met aardbeien en vanille ijs met salty karamel vergezelt met koffie en thee voor de vrouwen. Nacho’s en bitterballen vergezelt met een ABtje (Adriaen Brouwser) voor de mannen. Een beetje cliché zeker?

Cocktails & tapas

Oei, kunnen we hier wel eten? We zien enkel wat tapas op de kaart staan… Maar de enthousiaste uitbaters verzekeren ons dat we niet met honger van tafel zullen gaan. De Fuzzy Duck is een gezellig & hippe cocktailbar met tal van heerlijke cocktails. We kiezen voor een tafeltje vol tapas: een kaas -en charcuterie plankje, homemade kroketjes en merguez. En we zijn niet met honger van tafel gegaan!

Terug in de tijd bij ‘Moniqueske’

Onze gastvrouw raad ons aan om ‘s avonds eens naar Moniqueske te wandelen. We wandelen door de velden naar Café De Oude Schelde, want waar kan je nog een pintje aan 1€ drinken? Na de corona-lockdown zijn de prijzen wat opgeslagen, maar we hebben toch geen spijt van ons bezoekje aan het gezellige volkscafé!

We worden hartelijk ontvangen door de cafébazin en de mensen die op het terras zitten. Op het terras genieten we van de avondzon en het mooie uitzicht op de Scheldearm en groene omgeving.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Foto Laura

Welkom bij Explauradise

Ik ben Laura, een 31 jarige leerkracht uit Limburg, België. Welkom op de pagina van Explauradise, dit is een samenstelling van Explore Laura’s Paradise. Met mijn instagram en blog wil ik mensen inspireren om naar buiten te gaan.
 
Sinds 2017 gebruik in Instagram en Facebook als persoonlijk fotoalbum, al snel kreeg ik meer volgers en stilletjes aan vond ik het leuker en leuker om al mijn foto’s met jullie te delen! Nu heb ik ook mijn eigen blog om al mijn avonturen wat uitgebreider neer te schrijven.