Een weekendje weg in de Vlaamse Ardennen

Weekendje weg tijdens corona

Overweeg jij een weekendje weg te gaan tijdens deze periode? Twijfel je? Is het wel veilig? Kan ik genieten van een etentje?

Een weekendje weg in deze tijd is zeker mogelijk! Lees hier onze ervaringen tijdens een weekendje weg in de Vlaamse Ardennen.

Het is een cadeautje voor jezelf, even weg uit huis. Maar het is ook een cadeautje voor de ondernemers in de buurt, want je steunt de verblijfplaats en de plaatselijke horecazaken. Een win-winsituatie, niet?

Slapen

Als we naar de receptie van de bed en breakfast wandelen, worden we onmiddellijk gecharmeerd door de uitstraling van de gerenoveerde hoeve. Het Stille Genoegen is een B&B in het mooie Brakel, dit ligt in het wandelwalhalla de Vlaamse Ardennen. De bed en breakfast ligt omringd door enkele heuvelachtige weides en is letterlijk een oase van rust.

We worden in de receptie ontvangen door Lieselot, de gastvrouw van de B&B. Ze geeft een korte uitleg over de B&B en de mogelijke wandelingen in de buurt.

Daarna worden weg begeleid naar de ‘Poort tot bezinning’, onze kamer voor het weekend. Bij binnenkomst valt meteen de warme gloed van de houtkachel over ons heen, dit wordt genieten!

Het is heerlijk ontwaken in de mooie landelijke hoeve, waar we ’s morgens verwend worden met een heerlijk ontbijt op onze kamer. Het ontbijt wordt wegens corona geserveerd in de kamer. Voor ons geen probleem, wij ontbijten in lekker onze badjas!

Dineren in de B&B

Tijdens deze maanden werkt B&B Het Stille Genoegen samen met een traiteur die de gasten voorziet van een heerlijk diner. Wij hebben alvast het beste tafeltje in het ‘restaurant’, recht voor de houtkachel. Aan tafel worden we voorzien van een pompoensoep en een vispannetje.

Wandelen in Het Burreken

Het Burreken is een mooi natuur- en landschapsreservaat met een gevarieerde natuur, het is een heuvelachtig landschap met mooie uitzichten dat afgewisseld wordt met uitgestrekte bossen.

Tijdens de wintermaanden is het heel drassig. Dus stevige wandelschoenen en aangepaste kledij is aan te raden. Wij zoeken tijdens de wandeling een stevige wandelstok uit langs de kant om ons te begeleiden door de modder. Een leuk avontuur!

Je hebt in het Burreken twee uitgestippelde wandelroutes: de blauwe  vuursalamanderroute (7 km) en de rode eikelmuisroute (7,5 km).

Praktisch

  • Startpunt: Sint-Ursmarusstraat 20 (kerk), 9660 Brakel
  • Parking: gratis parkeren aan startplaats
  • Wandelroutes: 7 km – 7,5 km  

Wandelen met knooppunten in Brakel

De wandelroute staat aangegeven met de knooppuntbewegwijzering (bruin-witte plaatjes). Je kan je eigen knooppuntenwandeling uitstippelen op de website www.routen.be

Wij hebben tijdens ons verblijf twee knooppuntenwandelingen gedaan.

  • De eerste wandeling start ongeveer bij B&B Het Stille Genoegen in Brakel, in de Leinstraat. Het is een prachtige wandeling door de heuvelachtige wei landschappen met mooie uitzichten en indrukwekkende bossen. We volgen de volgende knooppunten: 30 – 29 – 85 – 87 – 86 – 3 – 36 – 35 – 87 – 85 – 29 – 30. Deze wandeling is 7,5 km.
  • Bij de tweede wandeling rijden we naar knooppunt 6 in D’hoppe, waar je kan parkeren langs de straat. We volgen hier de volgende knooppunten: 6 – 5 – 51 – 6. Deze wandeling is 5,2 km.
    Bij knooppunt 6 staat een klein gezellig chaletje waar je een kleine versnapering kan eten of wat (warms) kan drinken. Een ideale afsluiter voor een winterwandeling!

Gastronomische takeaway

Wat doe je als je de hele avond in je (hotel)kamer moet blijven? Wij genieten alvast van een uitgebreid gastronomische takeaway van De Vijf Seizoenen in Brakel.

Mini-fotoshoot

De kers op de taart van ons fantastische tripje is een mini-fotoshoot door RJ-Fotografie. Een spontane fotoshoot in een warme en ongedwongen sfeer. De foto’s zijn een prachtige herinnering van een tof weekendje in de Vlaamse Ardennen.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Foto Laura

Welkom bij Explauradise

Ik ben Laura, een 31 jarige leerkracht uit Limburg, België. Welkom op de pagina van Explauradise, dit is een samenstelling van Explore Laura’s Paradise. Met mijn instagram en blog wil ik mensen inspireren om naar buiten te gaan.
 
Sinds 2017 gebruik in Instagram en Facebook als persoonlijk fotoalbum, al snel kreeg ik meer volgers en stilletjes aan vond ik het leuker en leuker om al mijn foto’s met jullie te delen! Nu heb ik ook mijn eigen blog om al mijn avonturen wat uitgebreider neer te schrijven.