Mijn staycation

Je hoeft niet altijd naar het buitenland te gaan om een vakantiegevoel te hebben. Dicht bij huis zijn vele leuke activiteiten om het vakantiegevoel in België te creëren. Wat heb ik deze zomer allemaal gedaan? Hieronder een verzameling van de leukste activiteiten.

Kajakken in Leopoldsburg

Deze mooie kajaktocht begint aan de kanaalkom van Leopoldsburg. We kiezen voor één kajak per persoon. Zodat we ontspanning & inspanning kunnen combineren.
Eens je de haven uit bent, kajak je tussen de mooie natuur van Leopoldsburg.

Meer informatie vind je op de website:
https://www.kajakverhuurleopoldsburg.be/

Adventure Valley Durbuy

Ik hou wel van sportieve & uitdagende activiteiten. Wie dus houdt van een klein of groot avontuur kan zeker terecht bij Adventure Valley in Durbuy.

Met de Adventure Pass heb je toegang tot verschillende activiteiten zoals het klimbos, een klimmuur, een tubing slide en 3D labyrint. Je kan hier wel een volledige dag vertroeven met jong en oud.

Meer informatie vind je terug op de website:
https://www.adventure-valley.be/nl

Picknicken

Ik ben graag buiten. Met het mooie zomerweer probeer ik zoveel mogelijk buiten te zijn, dat wil zeggen ook buiten eten!

Na een mooie wandeling is het leuk om te picknicken op een mooi plekje in de natuur. Maar om alles klaar te maken, mee te sleuren en koel te houden is niet evident.

Daarom is ‘PicknickPoint’ zo fantastisch. Je kiest een locatie, je reserveert een picknick & bepaalt een tijdstip en ze komen een rijkelijk gevulde picknickmand ter plaatse brengen. Wat wens je nog meer?

Meer informatie vind je op de website:
https://picknickpoint.be/

Zoo Planckendael

De Zoo van Planckendael is een prachtig park onderverdeeld in verschillende werelddelen. De mooie wandelpaden lopen langs de verblijven van de dieren. In ieder werelddeel heb je een speelactiviteit voor kinderen, zoals een speelparadijs met fonteinen, een parcours in de bomen, een speeltuin en nog veel meer. Hier vermaken de kinderen zich wel!

De vogelshow is een echte aanrader voor jong en oud. Ideaal om even te relaxen tussen de wandelingen door.

Meer informatie vind je op de website:
https://www.zooplanckendael.be/nl/

Pairi Daiza

Pairi Daiza is verkozen tot de beste dierentuin van Europa en dit heeft zijn redenen. De dierentuin is een prachtige plek om door te wandelen, je valt van de ene verwondering in de andere.
Wie Pairi Daiza hoort, denkt aan reuzenpanda’s, super leuk om te zien!

Ik had liever twee dagen gehad om het hele park te ontdekken, één dag is net te kort om alles uitgebreid te kunnen bekijken.

Meer informatie vind je op de website:
https://www.pairidaiza.eu/nl#pairi-daiza-resort

Alpacaboerderij Kaulille

Wie houdt er nu niet van alpaca’s? Het zijn super schattige en zachte diertjes!

Wij brachten een bezoekje aan de Alpacaboederij in Kaulille. Je kan hier voor maar 3€ per persoon een bezoekje brengen aan de alpaca’s. Een zakje eten kopen aan de inkom is zeker een aanrader. Zodra je in de weide aankomt komen de alpaca’s naar je toe en komen ze eten uit je handpalm.

Meer informatie vind je op de website:
https://www.alpacaboerderij.be/

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad is een wandeling van ongeveer 3km die je op je blote voeten wandelt. Je komt onderweg tal van hindernissen voor je voeten tegen zoals boomstronken, trapjes, stenen, schors en ieders favoriet… modder!

Onderweg heb je een uitkijktoren en een mooi picknickplaatjes. Ideaal om even te pauzeren en te genieten van de natuur. 

Meer informatie vind je op de website:
https://www.lieteberg.be/nl

Ben je nog op zoek naar leuke wandelingen voor kinderen? Kijk dan zeker op mijn blog… ‘Wandelingen en zoektochten voor kinderen’

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Foto Laura

Welkom bij Explauradise

Ik ben Laura, een 31 jarige leerkracht uit Limburg, België. Welkom op de pagina van Explauradise, dit is een samenstelling van Explore Laura’s Paradise. Met mijn instagram en blog wil ik mensen inspireren om naar buiten te gaan.
 
Sinds 2017 gebruik in Instagram en Facebook als persoonlijk fotoalbum, al snel kreeg ik meer volgers en stilletjes aan vond ik het leuker en leuker om al mijn foto’s met jullie te delen! Nu heb ik ook mijn eigen blog om al mijn avonturen wat uitgebreider neer te schrijven.